Waarom videomarketing de trend van 2018 is

videomarketing

Waarom videomarketing de trend van 2018 is

Videomarketing, het creëren van content via video, zit meer dan ooit in de lift. Kijk je op facebook ook meer naar filmpjes dan je eigenlijk echt zou willen? Heb je ook al opgemerkt dat je contacten meer en meer video gaan gebruiken op LinkedIn? Om nog maar over Youtube te zwijgen…

Uit recente data wordt pas echt duidelijk wat de consument van deze nieuwe vorm van content vindt. Ook geven we je nog 12 verschillende types van videomarketing mee. Ideaal om aan de slag te gaan!

Cijfers liegen niet.[1][2]

[1] https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics-2018/

[2] https://research.hubspot.com/content-trends-global-preferences

 

In een enquête die eind 2017 is afgerond, werd aan 3010 consumenten gevraagd welke vorm van content ze willen zien (van een merk of bedrijf dat ze steunen). 54% wil graag benaderd worden met video’s.

Via welke platformen bekijkt de consument veelal video’s? Het bekendste videoplatform is en blijft YouTube. De opmars van Facebook is opmerkelijk en zal in de toekomst nog verder uitgroeien.

Nu we al weten dat meer dan de helft van de consumenten graag content in de vorm van video wil blootgesteld worden is er ook nagegaan welke soort video’s ze verkiezen. Uit de enquête blijkt dat de consument het liefst entertainende, grappige en informatieve video’s bekijkt.

 

Uit een andere enquête van Hubspot waaraan 570 marketing professionals en hun klanten deelnamen werden er nog een aantal zaken duidelijk. Wij sommen ze voor u even op.

 • 72% van je bezoekers zou eerder je video bekijken dan je tekst lezen als het meer te weten wil komen over je product of dienst.
 • 83% van je publiek dat geniet van je video content zal het ook delen met zijn vrienden.
 • In 2017 is het gebruik van video door bedrijven met 17% gestegen
 • 97% van de marketeers zegt dat een video hun klanten heeft geholpen in het begrijpen van hun product/service.
 • 80% van de marketeers zegt dat hun video ervoor zorgt dat de consument meer tijd doorbrengt op hun website.
 • 81% van de consumenten heeft een product/dienst aangekocht na het bekijken van een video over een merk.

Het is wel duidelijk dat videomarketing een toonaangevende rol zal spelen in het heden en de toekomst van de content. Wil je zelf aan videomarketing doen dan moet je eerst bepalen wat voor een type van video je wil maken. Er zijn 12 unieke vormen van videomarketing:[1]

 1. Demo videos: Laat zien hoe je product werkt
 2. Brand videos: Brand awareness staat hier centraal. Geeft meer informatie over het bedrijf, zijn visie, missie…
 3. Event videos: Bundel van video’s die een samenvattingen geven van een door jou georganiseerd event
 4. Expert interviews: Interviews met experts of influencers bouwen vertrouwen op bij je klanten.
 5. How-To videos: Ideaal om je doelgroep iets nieuw aan te leren.
 6. Explainer videos: Dit type van video’s helpt je publiek beter begrijpen waarom ze je product nodig hebben en welke oplossingen het hen te bieden heeft.
 7. Animated videos: Het gebruik van animaties in video is perfect om onderwerpen in beeld te brengen die moeilijk uit te leggen zijn.
 8. Case Study and Customer Testimonial Videos: Film je gelukkige klanten laat hen vertellen over hun ervaring met je product.
 9. Live Videos: Ideaal om je klanten een unieke kijk achter de schermen te geven.
 10. 360-Degree & Virtual Reality Videos: Met dit type van video content kan de kijker in elke richting kijken door simpel te scrollen. Jouw kans om je content van verschillende klanten te laten zien.
 11. Augmented Reality Videos: Bij deze vorm van video is er een “digitale layer” toegevoegd die dingen laat zien die er in realiteit niet zijn. Zo kan je bijvoorbeeld je product in een kamer van de consument weergeven.
 12. Personalized Messages: Zorg voor personalisatie in je video en verhoog zo de betrokkenheid van je klant.

 

Voel je ook die onweerstaanbare drang om iets te filmen en dit online te gooien? I do!

[1] https://blog.hubspot.com/marketing/video-marketing?_ga=2.259924045.636609876.1522236844-2050632753.1519119920

BewarenBewaren