Je eerste stappen in videomarketing

Je eerste stappen in videomarketing

In ons vorige blogbericht hebben we videomarketing, de trend van 2018, doorgelicht aan de hand van feiten en statistieken. Nu is het tijd om het heft in eigen handen te nemen. Na het lezen van deze blog zal je perfect voorbereid zijn om je eigen, unieke video content te creëren.

We weten hoeveel zin je hebt om direct op de record-knop van je camera te drukken, maar voor je dit doet zijn er nog enkele vragen die je jezelf moet stellen. Wat is het doel van je video? Wie wil je bereiken met je video? Wat is het budget? Hoe goed is je content nu echt?

Ben je content met je content?

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk je content is in je video. Daarom raden we je aan om een script op te stellen met informatie dat je met je publiek wilt delen. Deze informatie moet je verder indelen in topics. Mensen onthouden makkelijker wat er gezegd wordt dan wat er geschreven staat. Verzorg dus je taal, houding en uitspraak. Match je content met het bijpassende type van video. De verschillende videotypes hebben we al opgesomd en uitgelegd in onze vorige blog. Een video maken kost tijd en dus geld, wees voorbereid en vermijd geldverspilling!

De ideale tijdsduur?

Je hebt je waarschijnlijk wel al afgevraagd hoe lang je video moet duren om succesvol te zijn? Uit de onderstaande tabel wordt duidelijk dat je publiek zijn engagement (of betrokkenheid) het hoogst is als je video 1 tot 2 minuten duurt. Na deze 1-2 minuten stellen we een daling in engagement vast bij een toename van de tijdsduur. Rond de 6 minuten stagneert de betrokkenheid, maar natuurlijk haalt deze tijdsduur niet de gewenste effectiviteit als je een video maakt van ongeveer 1 tot 2 minuten. Verrassend is dit niet, mensen willen NU content.

 

Hoe film ik het goedkoopst?

De kostprijs van een videofilmpje? Dat bepaal je gewoon zelf. Je kan een professionele camera met microfoon zelf aankopen of huren. Het huren van je apparatuur valt sterk aan te raden wanneer je een volledige dag wilt filmen. Wil je dergelijke kosten drukken? Film gewoon met hetgeen je altijd bij je draagt… je smartphone. Als je voorkeur uitgaat naar het filmen met je smartphone dan adviseren we je om een lavalier microfoon aan te schaffen. Het resultaat: veel betere audio en het komt professioneler over. Een dergelijk microfoontje kan je al kopen voor 50 euro.

Nu je over alle apparatuur en nuttige tips beschikt is er niets meer dat je tegenhoudt om je concurrentie een stapje voor te zijn en video content te maken.

Videomarketing is klaar om het internet te domineren. Ben je klaar om mee op de trein te springen?!

 

https://blog.kissmetrics.com/product-videos-conversion/

https://offers.hubspot.com/video-social-media-marketing?utm_campaign=Video%20Marketing%20Campaign%20%7C%20Content%20Team&utm_source=Promo%20Bar%20-%20Video%20Social%20Offer

https://blog.hubspot.com/marketing/how-to-create-a-professional-promo-video-on-budget