BRANDING

Vertel je verhaal

Van huisstijl tot campagnes, wij vertellen je verhaal.

 

Zet je bedrijf als merk in de markt.

Doel hiervan is een eenduidige, positieve associatie te creëren bij een merknaam en herkenning te vergroten. Corporate branding is het tegenovergestelde van product branding, waarbij enkel het product gepromoot wordt bij consumenten.

Impact op je sollicitanten

Employer branding, in het Nederlands ook wel werkgeversmerk genoemd, is dat wat jou interessant en onderscheidend maakt voor potentiële medewerkers én voor je huidige medewerkers. Met de juiste employer branding weet je met je bedrijf een voorkeurspositie te krijgen en te behouden in de mindset van je medewerkers en bij mogelijk nieuw talent. Daarbij komt ook dat wanneer jouw employer branding goed is ontwikkeld, je ook veel gemakkelijker direct de juiste mensen aantrekt.

Vertel met je employer branding wat jouw bedrijf bijzonder maakt en waarmee jullie je onderscheiden en breng dit in een eerlijk verhaal naar buiten.

Meer fans, meer sponsors

Voor ons is club branding meer dan je club een bepaalde uitstraling geven. We zetten niet alleen in op de merkbelveing van de fans maar we helpen je ook met het aantrekken van business klanten zodat je loges of vipevenementen aantrekkelijker en populairder worden. Maak van je club een hub voor ondernemers en hun netwerk en zorg zo voor extra inkomsten.

Positioneer jouw stad

Maak jouw stad écht uniek en het bezoeken waard. Claim je positie in het cultuurlandschap. Laat je stad schitteren. Met een krachtig merkimago bereik je jouw doelgroep beter.

City branding is iets wezenlijks anders dan city marketing. Volgens de marketinggedachte vormen de wensen en behoeften van relevant geachte doelgroepen het startpunt van je marketingactiviteiten. Maar bij het ‘vermarkten’ van een stad, streek of land vinden bewoners en bezoekers het vaak moeilijk om aan te geven wat ze van zo’n stad, streek of land verwachten. Niet zelden is het startpunt van city marketing het imago van een stad, streek of land, waardoor de droompositie niet goed uit de verf komt. Steden als Barcelona, Bilbao, Dubai en New York hadden zich bijvoorbeeld nooit kunnen transformeren tot de steden die ze nu geworden zijn, als ze alleen naar hun inwoners of bezoekers hadden geluisterd.

Bij city branding staat de gewenste identiteit van een stad, streek of land centraal. Deze gewenste identiteit moet in het verlengde liggen van de historische en de huidige identiteit (resp. de ‘war’ en de ‘ist’ identiteit). Een goed geformuleerde gewenste identiteit (‘soll’) roept bij de diverse doelgroepen vaak een bron van herkenning op. Op grond van historische documenten, beleidsnotities en interviews is het mogelijk om tot zo’n gewenste identiteit te komen.

City branding: doelgroepen

Bij city branding worden vaak drie doelgroepen onderscheiden:

  1. Bewoners: je kunt hier denken aan huidige bewoners en nieuwe, gewenste bewoners. Soms is het bijvoorbeeld gewenst meer arbeiders of juist meer hoog opgeleide werknemers aan te trekken. Studenten kunnen een belangrijke sub-groep van bewoners vormen.
  2. City branding - MICEBezoekers: dit kunnen bewoners zijn, maar ook toeristen uit de regio of het eigen land. Maar uiteraard kan een stad, streek of land ook inzetten op internationale bezoekers. Een bijzondere categorie hier zijn MICE-bezoekers; bezoekers van meetings, incentives, conferences en exhibitions (tentoonstellingen). Veelal worden hiermee zakelijke bezoekers bedoeld die bijvoorbeeld deelnemen aan een conferentie of congres.
  3. Bedrijven: een stad, streek of land moet ruimte bieden aan bedrijven. Hieronder kun je verstaan de bedrijven zelf, maar je moet als stad, streek of land ook aantrekkelijk zijn voor investeerders. Het Silicon Docks-gebied in Dublin, de hoofdstad van Ierland, weet zich bijvoorbeeld al decennia goed te profileren voor ICT-bedrijven.

Van belang is de juiste balans te vinden voor bewoners, bezoekers en bedrijven.